Έρχονται απολύσεις υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται

Έρχονται απολύσεις υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται

Περίπου 1.500 από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, επέστρεψαν στις θέσεις τους με πιστοποιητικό νόσησης, με την κυβέρνηση να δηλώνει, πλέον, αποφασισμένη να προχωρήσει στις απολύσεις εκείνων που συνεχίζουν να μην κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Έτσι με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς να βρίσκεται προ των πυλών, είναι πολύ πιθανό μετά τις 31 Μαρτίου 2022, οπότε και λήγει η παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, να αρχίσουν να απολύονται όσοι εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με αποψινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Το Υπουργείο Υγείας εξετάζει σοβαρά να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους, κάτι που θα ισχύσει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης, αν δεν κάνουν το εμβόλιο.

Όσον αφορά, εξάλλου, στα σενάρια που κυκλοφορούν περί κάλυψης των κενών που, αναμενόμενα, θα δημιουργηθούν, αναμένεται προκήρυξη για την πρόσληψη υγειονομικών, που θα είναι μια για κάθε απόλυση, σύμφωνα με τα όσα έχουν συζητήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι τρίμηνες συμβάσεις να γίνουν οχτάμηνες.