Έρευνα: Γιατί πρέπει να κάνετε σεξ κάθε βράδυ;

Έρευνα: Γιατί πρέπει να κάνετε σεξ κάθε βράδυ;

Οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι οι συχνές ερωτικές επαφές έχουν απροσδόκητα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάθετε γιατί πρέπει να κάνετε σεξ κάθε ημέρα.

Αντί για γυμναστική

Στην περίπτωση που δεν έχετε χρόνο να πάτε γυμναστήριο κάντε σεξ για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Και αυτό γιατί το σεξ κρίνεται από τους ειδικούς ως μια ήπιας έντασης δραστηριότητα, που γυμνάζει το σώμα τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Καρδιά

Ερευνα από το New England Research Institute έδειξε ότι όσοι κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 45%, ενώ οι τρεις φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο κατά 50%.

Μακροζωία

Όσοι κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα είναι 50% πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που επιδίδονται πιο σπάνια στο «σπορ», σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Καλύτερο ύπνο

Οι ορμόνες που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε το στρες είναι και αυτές που βοηθούν το μυαλό και το σώμα σας να χαλαρώσουν και ταυτόχρονα σας χαρίζουν έναν βαθύ και καλό ύπνο. Συγκεκριμένα, κατά την εκσπερμάτιση απελευθερώνεται στον εγκεφάλου ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών που φαίνεται να προάγει τον ύπνο.

Φυσικό botox

Έρευνα του Βασιλικού Νοσοκομείου του Edinburgh στη Σκοτία που έγινε σε πάνω από 3.500 άντρες και γυναίκες έδειξε ότι όσοι έκαναν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα φαίνονταν νεότεροι αφού το σεξ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τροφοδοτει τα κύτταρα με οξυγόνο.