Εργαλείο αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάθεσης εφημεριών στο «Αλεξάνδρα»

Εργαλείο αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάθεσης εφημεριών στο «Αλεξάνδρα»

Η ομάδα της Ernst & Young (ΕΥ) δημιούργησε ένα εργαλείο, το οποίο αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάθεσης εφημεριών της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο, η κλινική εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο, ενώ το συγκεκριμένο εργαλείο εξασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα είναι άρτιο ως προς τους κανόνες, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα αίσθημα δικαιοσύνης και σεβασμού στις προτιμήσεις και τους προσωπικούς περιορισμούς των ιατρών σε εφημερία.

«Στελέχη της ΕΥ, αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις ικανότητές τους, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, χωρίς κάποιο οικονομικό αντίτιμο, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», σε μία προσπάθεια να συμβάλουν στη βελτίωση της λειτουργίας της κλινικής» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Καθηγητής Δημήτρης Λουτράδης, Διευθυντής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε: «Το ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής ανάθεσης των εφημεριών της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί αυτόματα και μέσα σε λίγα λεπτά, ένα πλήρες και ιδιαίτερα λεπτομερές πλάνο εφημεριών μίας μεγάλης κλινικής 80 ιατρών. Μέχρι σήμερα, η μηνιαία ανάθεση των εφημεριών των ιατρών της κλινικής, ήταν μία χρονοβόρα και ιδιαίτερα εργώδης διαδικασία. Ευελπιστούμε ότι η αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας, δε θα έχει μόνο όφελος χρόνου, αλλά θα πετύχει και την αρτιότερη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων του προσωπικού της κλινικής. Κρίνεται σημαντικό το γεγονός ότι το λογισμικό αυτό προσαρμόζεται πλήρως στις ειδικές ανάγκες της κλινικής, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας».