Εργασιακό στρες: Δείτε τι να κάνετε για να το μειώσετε

Εργασιακό στρες: Δείτε τι να κάνετε για να το μειώσετε

Το εργασιακό στρες αποτελεί βασική αιτία κατάθλιψης. Για να το μειώσετε οι ειδικοί συστήνουν:

Σωματική άσκηση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους και μόνο για τη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής σας υγείας είναι να βρείτε χρόνο καθημερινά για να κάνετε γυμναστική. Ακόμα και όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και πιεσμένοι, πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας να ασκηθεί, αφού αυτό θα βελτιώσει τη διάθεσή σας, σύμφωνα με έρευνα του 2013.

Βοήθεια ενός συμβούλου ψυχολογίας

Μπορεί να νομίζετε ότι τα έχετε υπολογίσει όλα στην καθημερινότητά σας, αλλά μερικές συνεδρίες με κάποιον ειδικό στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, ή με κάποιον άλλο σύμβουλο ψυχολογίας, είναι πολύ πιθανό να σας κάνει να δείτε τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά και να αναθεωρήσετε τις συνήθειές σας στην καθημερινότητά σας.

Κοιμηθείτε καλά

Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, έχετε κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης, αυξημένο άγχος και μια συνολικά μειωμένη ψυχική διάθεση. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Κάντε έναν περίπατο έξω

Η μία έρευνα μετά την άλλη, υπογραμμίζουν τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει το περπάτημα στην υγεία μας. Εκτός από ήπια σωματική άσκηση και μέσο πρόληψης πολλών ασθενειών (καρδιακά, εγκεφαλικά κ.α.), το περπάτημα ανακουφίζει και την ψυχή. Οι τακτικές βόλτες μειώνουν την κατάθλιψη και ενισχύουν την συγκέντρωση, την δημιουργικότητα και τη συνολική ψυχική υγεία.