Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Σφαγή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στο ΕΣΥ!

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Σφαγή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στο ΕΣΥ!

Η απόφαση κάποιων Διοικητών του ΕΣΥ να “καθαιρέσουν” τους επικεφαλής οργανικών μονάδων στο σύστημα, προκάλεσε την οργή των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΔΗΝ αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά των Διοικητών των Νοσοκομείων όλης της χώρας για τις καθαιρέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στο ΕΣΥ.

Όπως επισημαίνουν, οι Διοικητές λειτούργησαν παρά τον Νόμο και ταυτόχρονα αναστάτωσαν την λειτουργία των Μονάδων και των Κλινικών με εμφανείς επιπτώσεις στην παροχή των Υπηρεσιών και κίνδυνο της υγείας των ασθενών.

«Κάθε ημέρα καθαιρούνται δεκάδες Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης και αντικαθιστούνται παράνομα από άλλα υπηρεσιακά στελέχη, με εμφανή επιδίωξη της κυβέρνησης από την μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει μία νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στην Δημόσια Διοίκηση, σε ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους» αναφέρουν τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ.

Στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων είναι ανεπτυγμένα 2.100 Οργανικά Τμήματα επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος και μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί και αντικατασταθεί παράνομα 700 Προϊστάμενοι Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος των τριών υπηρεσιών των Νοσοκομείων (Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική) και του Τμήματος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων. Με τον Ν.4369/2016 απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων έως την συγκρότηση των Υπηρεσιακών Οργάνων Κρίσης και την επιλογή νέων Προϊσταμένων.

Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί τις νέες επιλογές έως ότου διαμορφώσει παράνομα νέα ιεραρχία στο Δημόσιο. Μνημονιακή δέσμευση είναι (Ν.4336/2015) η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την σύσταση του Ενιαίου Μητρώου Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που όμως η κυβέρνηση το έχει παραπέμψει στις καλένδες.

Αγωγή σε Πολάκη

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία την ερχόμενη  Πέμπτη 23/2/2017 στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), εκδικάζεται η Αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση ζητώντας την επιδίκαση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στα Δημόσια Νοσοκομεία. Περιμένουμε τον κ. Πολάκη να παραβρεθεί και να δικαστεί η αγωγή και όχι να ζητήσει αναβολή, καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου