Ετοιμοπόλεμοι οι νοσηλευτές για το “ανθυγιεινό” επίδομα!

Ετοιμοπόλεμοι οι νοσηλευτές για το “ανθυγιεινό” επίδομα!

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι νοσηλευτές για τυχόν κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Και αυτό γιατί παρά, τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών ότι το ανθυγιεινό δεν κινδυνεύει,  το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ΄δόσης, προβλέπει τη σύσταση ειδικής Επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα.

“Οποιαδήποτε απόπειρα μισθολογικής συμπίεσης των νοσηλευτών είναι εκ προοιμίου καταδικαστέα, λαμβανομένων, ιδίως, υπόψη των συνθηκών απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας” προειδοποιεί η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ.

“Δεν θα επιτρέψουμε την περικοπή ή τον περιορισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Διεκδικούμε την αύξησή του και την επέκτασή του και σε άλλες ειδικότητες” τονίζει από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

“Στην περίπτωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τα λόγια από τις πράξεις απέχουν τόσο, όσο τα Σφακιά απ’ το Ηράκλειο…” σχολιάζει, τέλος, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ).