Έξι λόγοι υγείας για να τρώτε φρούτα κάθε πρωί!

Έξι λόγοι υγείας για να τρώτε φρούτα κάθε πρωί!

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι -και αν δεν είναι- θα πρέπει να αποτελούν βασικό κομμάτι της διατροφής σας. Εάν μάλιστα θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη τους φροντίστε να είναι, όχι μόνο βασικό κομμάτι της δίαιτας σας, αλλά και το πρώτο πράγμα που θα κάνετε κάθε πρωί.

Δείτε για ποιους λόγους.

Παρέχουν ενέργεια

Τα φρούτα είναι πλούσια πηγή καλών υδατανθράκων, γι’ αυτό είναι πολύ καλή επιλογή να ξεκινάτε με αυτά τη μέρα σας, καθώς οι φυτικές ίνες και τα –αργά στην πέψη- ζάχαρα, που περιέχουν, σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά. Τα μήλα, τα πορτοκάλια, οι μπανάνες, τα μούρα και το πεπόνι είναι καλές εναλλακτικές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

 Καλύτερη χώνεψη

Τα φρούτα έχουν καθαριστικές ιδιότητες και το πρωινό φρούτο ενισχύει την αποτοξίνωση που συμβαίνει στο σώμα σας κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Ένα μήλο λοιπόν την ημέρα δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα, αλλά και τις τοξίνες, από νωρίς το πρωί, δίνοντας ενέργεια και την ώθηση στο πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά από την αρχή.

Είναι πηγή ενζύμων

Τα φρούτα είναι πλούσιες πηγές ενζύμων, περισσότερο ακόμα και από τα λαχανικά. Τα ένζυμα είναι σημαντικά για πλήθος λειτουργιών του οργανισμού, καθώς εκτός των άλλων συνδράμουν με φυσικό τρόπο στην πεπτική διαδικασία, ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από τις τροφές.

Χαρίζουν καλή διάθεση

Ο εγκέφαλος «καίει» γλυκόζη και για να νιώθετε εσείς καλά, θα πρέπει η γλυκόζη που του παρέχετε να είναι καλής ποιότητας. Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή γλυκόζης, που σας κάνει να διατηρείτε καλύτερη διάθεση και ενέργεια. Τα φυσικά, δε, ζάχαρα και οι φυτικές ίνες σας βοηθούν στη συγκέντρωση και προωθούν την πνευματική λειτουργία του εγκεφάλου.

Καταπολεμούν το άγχος

Η βιταμίνη C που περιέχεται στα φρούτα είναι κατάλληλη για την προστασία του οργανισμού από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα, ενώ είναι σημαντική και για την αντιμετώπιση του άγχους, καθώς περιορίζει επαρκώς την ανάπτυξη φλεγμονών που προκαλούνται από το έντονο άγχος και το στρες. Τις στιγμές λοιπόν, που νιώθετε το άγχος να σας καταβάλει, φάτε ένα φρούτο και όχι μόνο θα αντιμετωπίσετε το άγχος, αλλά θα σας φτιάξει και η διάθεση.

Κατευνάζουν τις λιγούρες

Τα φρούτα είναι η τέλεια εναλλακτική για όσους έχουν την τάση να επιθυμούν ένα γλυκάκι, κάθε μέρα, όλη μέρα. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να ικανοποιείται με ένα γλυκό φρούτο και όχι με τις εναλλακτικές του εμπορίου, που δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο τη διατροφική αξία του φρούτου.

Share Button