Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από τέσσερα νοσοκομεία

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από τέσσερα νοσοκομεία

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λάρισας, Λαμίας και Βόλου. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, πίσω από τις διαρρήξεις στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας βρίσκεται σπείρα Κολομβιανών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έχουν διαφύγει σε χώρα της Λατινικής Αμερικής και τα μηχανήματα που εκλάπησαν μεταφέρθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους στην Κολομβία, ενώ ένα μικρό μέρος τους, που συνέβαλε και στην διαλεύκανση στης υπόθεσης, βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τρεις υπήκοοι Κολομβίας, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, ενώ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν κατασχεθεί τέσσερα ιατρικά μηχανήματα, που προέρχονται από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι Κολομβιανοί δράστες που ταυτοποιήθηκαν αφαίρεσαν στις 15 Μαΐου 2017 από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ. Επίσης, το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2017, από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας αφαίρεσαν εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ και στις 21 Μαΐου 2017, αφαίρεσαν από το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου δύο γαστροσκόπια.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, τα μηχανήματα που βρέθηκαν θα επιστραφούν στα νοσοκομεία όπου ανήκουν.

Share Button