Εξυπνότερα τα παιδιά που παίζουν με το μπαμπά!

Εξυπνότερα τα παιδιά που παίζουν με το μπαμπά!

Όσοι μπαμπάδες ασχολούνται ποιοτικά  με τα παιδιά τους, επιδρούν θετικά στην νοημοσύνη των παιδιών μελλοντικά. Ερευνητές του Imperial College London κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενασχόληση του πατέρα με το μωρό φάνηκε να ενισχύει τις ικανότητες του παιδιού ανεξαρτήτως του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου της οικογένειας.

«Το ξεκάθαρο μήνυμα για τους νέους μπαμπάδες είναι να ασχολούνται και να παίζουν με τα παιδιά τους» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Paul Ramchandani. «Ακόμη και όταν είναι μωρά το παιχνίδι και η αλληλεπίδραση μαζί τους μπορεί να επιδράσει θετικά» προσθέτει ο καθηγητής Ramchandani.

Στη διάρκεια της έρευνας που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Infant Mental Health Journal οι ερευνητές ανέλυσαν την συμπεριφορά και αλληλόδραση 128 πατεράδων με τα μωρά τους στην ηλικία των τριών μηνών και στη συνέχεια εκτίμησαν την νοητική ανάπτυξη των παιδιών μετά από ένα έτος, καθώς και στην ηλικία των δυο ετών.Έτσι συμπέραναν ότι υπήρχε ένας ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στον βαθμό ενασχόλησης των μπαμπάδων με τα παιδιά τους και στις καλές επιδόσεις των παιδιών σε νοητικά τεστ.