Εξώδικο γιατρών κατά ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στις επισκέψεις!

Εξώδικο γιατρών κατά ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στις επισκέψεις!

Με εξώδικο απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στις αλλαγές που κάνει από 1η Οκτωβρίου η διοίκηση του Οργανισμού στις ώρες αλλά και τον τρόπο εξέτασης των ασθενών.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ καθώς όπως υποστηρίζουν «η ατέρμονη παρεμβατικότητα του Οργανισμού στην καθημερινή ιατρική πράξη, μπορεί να προκαλέσει δυνητικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η περιοριστική, λογιστική και οριζόντια αντίληψη στη θέσπιση κανόνων παροχής υπηρεσίας υγείας στους ασφαλισμένους, επιβάλλεται μονομερώς χωρίς την αντίστοιχη ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του Οργανισμού για οποιαδήποτε απρόσμενη δυσάρεστη συνέπεια, η οποία κατά νόμο βαραίνει τον θεράποντα ιατρό».

Στο εξώδικο που απέστειλαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον πρόεδρο του Οργανισμού εθιστούν την προσοχή της διοίκησης στο “αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι οι συμβάσεις μας και οι όροι τους, καθώς και ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ είναι νομικά προκαθορισμένα και δεν μπορούν να αλλάζουν με μία απλή ανακοίνωση ή ένα δελτίο τύπου“.

Παράλληλα θεωρούν αντιεπιστημονικές και ανεφάρμοστες τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Διοίκηση του Οργανισμού για τον τρόπο που θα γίνονται οι ιατρικές επισκέψεις.

“Ο μέσος ενδεικτικός χρόνος επίσκεψης των 15 λεπτών θεσπίζει αντιεπιστημονικούς και ανισότιμους κανόνες στην άσκηση της ιατρικής με χρονόμετρο(!) και θα δημιουργήσει σημαντικές δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Αυτό που αποφύγατε να διευκρινίσετε στην τροποποιητική σας ανακοίνωση είναι τι αποτέλεσμα θα έχει στο τέλος του μήνα τυχόν μέση διάρκεια των επισκέψεων (έως 200) μικρότερη από τα 15 λεπτά. Μήπως ανάκληση πληρωμής για όλον το μήνα στον συμβεβλημένο ιατρό; Οι δε «κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής», τους οποίους επικαλείστε, είναι αόριστοι και στην καλύτερη περίπτωση αυθαίρετοι και δεν τεκμηριώνουν καμία απόφαση από την πλευρά σας“.

Καταλήγοντας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζουν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι δεν έχουν πληρωθεί για τις επισκέψεις Μαρτίου, Απριλίου και πλέον γεγονός “που επιτρέπει στους συμβεβλημένους την άμεση επίσχεση των ιατρικών τους υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ”.