Φαρμακοποιοί προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε μας ή τέλος η πίστωση για αναλώσιμα

Φαρμακοποιοί προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε μας ή τέλος η πίστωση για αναλώσιμα

Με διακοπή εκτέλεσης συνταγών αναλοσίμων απειλούν οι φαρμακοποιοί Αττικής αν δεν πληρωθούν τα χρεωστούμενα τουλάχιστον τριών μηνών από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή του που έβγαλε ο ΦΣΑ αναφέρει ότι στις “2.1.2017 υπεγράφη μεταξύ των Ελλήνων φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ συλλογική σύμβαση χορήγησης από τα φαρμακεία μας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη και προϊόντων ειδικής διατροφής στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Και συνεχίζει: ενώ η σύμβασή μας προβλέπει εξόφληση των γνωματεύσεων εντός δύο μηνών από την κατάθεσή τους στον ΕΟΠΥΥ, σήμερα, στα μέσα Ιουλίου 2017, δεν έχουν πληρωθεί καν οι συνταγές Ιανουαρίου 2017. Η εξόφληση των συνταγών μηνός Ιανουαρίου 2017 δεν ξεπερνά το 9% της συνολικής δύναμης των φαρμακείων του Φ.Σ.Αττικής΄.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φαρμακοποιοί της Αττικής καλούμε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να τιμήσει, έστω την ύστατη στιγμή την υπογραφή του, με την πλήρη εξόφληση των τριών πρώτων μηνών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου- Μαρτίου) το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017 όπως ορίζει η σύμβαση.

Σε αντίθετη περίπτωση από 1ης Αυγούστου 2017 θα γίνει καταγγελία της συλλογικής σύμβασης κατά το μέτρο που αφορά το ΦΣΑ, καθώς και σε άμεση δικαστική επιδίωξη επιδίκασης των αναλογούντων τόκων υπερημερίας, αρχής γενομένης από τις εκκρεμείς γνωματεύσεις Ιανουαρίου 2017 και εξής.