Φόβοι για νέα αύξηση των κρουσμάτων πριν από τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη – Νέες προειδοποιήσεις από το ECDC

Φόβοι για νέα αύξηση των κρουσμάτων πριν από τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη – Νέες προειδοποιήσεις από το ECDC

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα οποία ισχύουν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν επαρκούν για τη μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Φόβοι για νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού πριν από τα Χριστούγεννα

Σε σχετική έκθεσή του, το ECDC προσομοιώνει πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι αριθμοί εάν τα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Γερμανία διατηρηθούν αμετάβλητα.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την έκθεση, δεν θα υπήρχε μεν καθοδική τάση στα περιστατικά που εισάγονται τα νοσοκομεία μέχρι τα Χριστούγεννα, εάν διατηρηθούν τα μέτρα.

Εάν όμως οι ισχύοντες περιορισμοί του μερικού lockdown αρθούν στις 7 Δεκεμβρίου, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο θα αυξηθούν πριν από τα Χριστούγεννα, και εάν τα μέτρα χαλαρώσουν στις 25 Δεκεμβρίου -κάτι το οποίο συζητείται αυτήν τη στιγμή στα ομόσπονδα κρατίδια- τότε οι κλινικές θα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ECDC.