Φυσικοθεραπευτές: Κίνδυνος παραγραφής ληξιπρόθεσμων αρμοδιότητας ΕΦΚΑ

Φυσικοθεραπευτές: Κίνδυνος παραγραφής ληξιπρόθεσμων αρμοδιότητας ΕΦΚΑ

 

Κίνδυνο να παραγραφούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, αρμοδιότητας Ε.Φ.Κ.Α, βλέπουν οι φυσικοθεραπευτές για τον κλάδο τους.

Μετά από 6 χρόνια παλινωδιών και καθυστερήσεων, άλλη μια προθεσμία, την οποία έχει θέσει η κυβέρνηση, για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους φυσικοθεραπευτές κινδυνεύει να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα, τονίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Αναφερόμαστε για τις υποχρεώσεις του Ε.Φ.Κ.Α και τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων η αρμοδιότητα έχει ανατεθεί στον Ε.Φ.Κ.Α.
Ενώ ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΚΑ κος Τσακίρης διαβεβαίωνε στις αρχές Δεκεμβρίου την διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) ότι προχωράνε οι εκκαθαρίσεις των ταμείων αρμοδιότητας Ε.Φ.Κ.Α, μέχρι σήμερα ουδεμία εξέλιξη διαπιστώνουμε και ο κίνδυνος της παραγραφής είναι προ των πυλών.

Ρωτάμε ευθέως την αρμόδια Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Οικονομικών : άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται προς την κατεύθυνση της αποπληρωμής δεδουλευμένων προ εξαετίας; Θεωρούμε πως όχι!

Καθώς οι καταγγελίες των μελών μας για την πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αρμοδιότητας Ε.Φ.Κ.Α μόνο ανησυχία προκαλούν.
AdTech Ad

Τιμολόγια τα οποία έχουν εκδοθεί το 2016 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καλούνται τα μέλη μας να τα ακυρώσουν και να εκδώσουν καινούργια, τιμολόγια που έχουν προσκομιστεί στις υπηρεσίες, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται αποτελούν μερικά παραδείγματα για να αποτυπώσουν την γενικότερη κατάσταση».

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης αναφερόμενος στην αδυναμία ολοκλήρωσης της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών δήλωσε: ‘’Καλούμε για μια ακόμη φορά να αναλάβει επιτέλους κάποιος την ευθύνη του συντονισμού, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα παρέλθει και αυτή η ημερομηνία που έχει θέσει ο Νομοθέτης άπρακτη’’.