Γιατί οι άνδρες “ξενοκοιτούν” το καλοκαίρι; Όλα τα σημάδια

Γιατί οι άνδρες “ξενοκοιτούν” το καλοκαίρι; Όλα τα σημάδια

Τελικά και η απιστία και το έντονο φλέρτ έχουν την εποχή τους. Μάλιστα το καλοκαίρι φαίνεται πως είναι η περίοδος, που ο ανδρικός πληθυσμός επιδίδεται δεόντως σε περιπέτειες ερωτικές για διάφορους λόγους. Επιστημονικές έρευνες τεκμηρίωσαν ότι το ισχυρό φύλο είναι πιο επιρρεπές στην απιστία το καλοκαίρι αλλά και στα πολυάριθμα φλέρτ.

«Μπορεί οι γυναίκες να έχουν κι αυτές μερίδιο στην απιστία, αλλά οι άντρες τείνουν να είναι δύο φορές πιο άπιστοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επειδή έχουν την τάση να απομακρύνονται» επισημαίνει η Diana Kirschner, PhD, θεραπεύτρια και συγγραφέας του διάσημου βιβλίου Love in 90 Days.

Ποιες είναι οι αιτίες;

Σύμφωνα με τον Daniel Kruger, PhD, εξελικτικό ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Michigan: «Μερικοί άντρες θεωρούν φυσιολογικό να απατήσουν τη σύντροφό τους το καλοκαίρι. Σκέφτονται ότι είναι μια καλοκαιρινή περιπέτεια».

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να τους ωθήσει στην απιστία είναι ότι τη συνδέουν στο μυαλό τους με την περιπέτεια. «Το καλοκαίρι είναι η εποχή που είσαι πιο πρόθυμος να δοκιμάσεις κάτι νέο και οτιδήποτε καινούριο αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης, η οποία προκαλεί την απελευθέρωση της τεστοστερόνης – δύο χημικές ουσίες που συνδέονται με την ενέργεια, την έξαρση και το σεξ» τονίζει η Helen Fisher, PhD, συγγραφέας του Why We Love.

Τα επικίνδυνα σημάδια:

Πολλά είναι όμως τα σημάδια που πρέπει να χτυπήσουν το καμπανάκι στον γυναικείο πληθυσμό.

Κοιτάζει συνεχώς το κινητό.

Γκρινιάζει συνεχώς χωρίς εμφανή αιτία

Προσέχει τον εαυτό του περισσότερο σε σύγκριση με το παρελθόν

Βαριέται το σεξ

Αποφεύγει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή τις συναντήσεις σας

Κανονίζει το πρόγραμμα του χωρίς εσάς