Γιατί κάνει καλό το ρόδι στην υγεία;

Γιατί κάνει καλό το ρόδι στην υγεία;

Εκτός από τύχη ομορφαίνει, χαρίζει ευεξία και καλή υγεία. Η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού, θωρακίζει τον οργανισμό και συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση.

Όπως ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες , η αντιοξειδωτική ικανότητά του ροδιού είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν του πράσινου τσαγιού.

Μετά από αναλύσεις, που έκαναν στα εργαστήρια εντόπισαν , ότι εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών: τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ .

Παράλληλα καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέοςπου έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε,σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Άλλες επιστημονικές μελέτες ,που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Καρδιολογίας της Βοστώνης έδειξαν, ότι ένα ποτήρι χυμός ροδιού , μειώνει την αρτηριακή πίεση , συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Πάντως οι επιστήμονες ,δεν σταματούν να ανακαλύπτουν τις ευεργετικές του ιδιότητες στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, στην προστασία από εγκεφαλικές βλάβες, στη γονιμότητα αλλά και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Τελευταίες μελέτες που έγιναν αναφέρουν πως η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.