Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκομένους οι συμβάσεις με τον Οργανισμό

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκομένους οι συμβάσεις με τον Οργανισμό

Έντονη αναστάτωση επικρατεί στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ η απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να προσφέρουν αμοιβή 1 ευρώ για κάθε οικογενειακό γιατρό που θα συνάψει σύμβαση με τον Οργανισμό.

Η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου αναφέρει χαρακτηριστικά: « Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ οι συμβάσεις είναι προϊόν διαπραγμάτευσης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Οι θέσεις του ΠΙΣ όμως περιγράφουν συμβάσεις συλλογικές, ανοικτές σε όλους, κατά πράξη και περίπτωση… Πώς οδηγήθηκε σε αυτό το αποτέλεσμα η μακροχρόνια «διαπραγμάτευση»; Τέλος, για ποιο λόγο δεν προηγήθηκε διαβούλευση με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους ιατρούς» Διαβάστε ΕΔΩ: Στα κάγκελα οι γενικοί γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

Υπεύθυνη δήλωση

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, οι ιατροί καλούνται με υπεύθυνη δήλωση να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για μια νέα σύμβαση γεμάτη ερωτηματικά. Η ελάχιστη δηλωση συμμετοχής ιατρών στα ΤοΜΥ, παρά τις χρονικές παρατάσεις, δε φαίνεται να πτόησε την ηγεσία Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ακολουθούν παρόμοια συνταγή για τις νέες συμβάσεις.

Καταλήοντας αναφέρουν ότι οι εμπνευστές της νέας ΠΦΥ οραματίζονται ιατρεία γεμάτα πολίτες με πολυάσχολους φτωχοποιημένους ιατρούς, που θα πρέπει να αναζητήσουν ιδιωτικούς πόρους για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας του ιατρείου και γραμματειακής υποστήριξης. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι αγνοούν βασικά κοστολογικά στοιχεία των λειτουργίας των ιδιωτικών δομών ΠΦΥ και οραματίζονται χίμαιρες και ουτοπίες, που παρασάγγας απέχουν από μία οργανωμένη και άρτια λειτουργία υπηρεσιών υγείας ΠΦΥ.

Συντάκτης: Σοφία Ανδρέου