Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Οι νέες συμβάσεις οδηγούν τον κλάδο στη φτωχοποίηση!

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Οι νέες συμβάσεις οδηγούν τον κλάδο στη φτωχοποίηση!

Σε αναβρασμό οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των νέων συμβάσεων που οδηγούν τον κλάδο στη φτωχοποίηση και στη μετανάστευση.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) το σχέδιο των νέων συμβάσεων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην παρουσία του στο τελευταίο ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προβλέπει αύξηση κατά 60%-100% των επισκέψεων ( για τον ειδικό ή οικογενειακό ιατρό, αντίστοιχα ) και μείωση κατά 25% των αμοιβών, σε ένα διεθνές περιβάλλον αμοιβών εργασίας ιατρικού δυναμικού με μισθούς που κυμαίνονται από 5.000 – 15.000 Ευρω μηνιαίως.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουν οι γιατροί παρέχονται ισχυρά κίνητρα ενίσχυσης της ήδη υπάρχουσας μαζικής ιατρικής μετανάστευσης.

Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το λειτουργικό ανελαστικό κόστος των ιατρείων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και οι υπέρογκες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές δεν απασχολούν τους φιλόδοξους σχεδιαστές της νέας ΠΦΥ. Η εξίσωση ενός δημοσιοϋπαλληλικού πλαισίου χωρίς κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, παράγει ένα εξάμβλωμα υποβάθμισης των υπηρεσιών ΠΦΥ, στο οποίο είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα αντιταχθούμε σθεναρά. Παρότι δεν κληθήκαμε ούτε συμμετείχαμε σε καμία διαπραγμάτευση για τις επικείμενες συμβάσεις, οι θέσεις και οι κόκκινες γραμμές της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι γνωστές και δεν έχουν αλλάξει

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους να αντισταθούν στην υποβάθμιση και απαξίωση του ιατρικού έργου και να αρνηθούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυτούς τους απαράδεκτους όρους. Π