Γυναικεία ακράτεια: Οι ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να την νικήσετε!

Γυναικεία ακράτεια: Οι ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να την νικήσετε!

Η ακράτεια ούρων δεν πρόκειται για μεμονωμένη νόσο αλλά για ουρολογικό σύμπτωμα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών παθήσεων, οι γυναίκες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ακράτεια συγκριτικά με τους άντρες. Οι πιθανότητες να εμφανιστεί ακράτεια αυξάνονται σημαντικά με την πάροδο των ετών, χωρίς να θεωρείται απαραίτητα φυσιολογική συνέπεια της ηλικίας. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 στις 10 γυναίκες 40-65 ετών και 3 στις 10 γυναίκες άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine απέδειξε ότι οι ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, ευρύτερα γνωστές ως ασκήσεις Kegel, αποτελούν μια αποτελεσματική, μη επεμβατική λύση για την αντιμετώπιση της ακράτειας και την «επανεκπαίδευση» της ουροδόχου κύστεως.

Οι ασκήσεις Kegel είναι πολύ απλές και μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Δεν είναι απαραίτητες μόνο για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακράτειας, αλλά και για όσες θέλουν να προλάβουν το ενοχλητικό σύμπτωμα –δηλαδή για όλες τις γυναίκες!

Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι οι ασκήσεις Kegel διευκολύνουν την επίτευξη του οργασμού στις γυναίκες και βοηθούν στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης στους άνδρες.