Γύρισαν την πλάτη οι γιατροί στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Γύρισαν την πλάτη οι γιατροί στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Μπορεί τυπικά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ να έληξε χθες αλλά όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί ο θεσμός του οικογενεικαού γιατρού και η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας.

Το γεγονός αυτό προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας καθώς η υλοποίηση της ΠΦΥ και ο περίφημος οικογενειακός γιατρός αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ που αφορούσε 2.829 θέσεις οικογενειακών γιατρών -παθολόγων, γενικών γιατρών, παιδιάτρων τελικά ανταποκρίθηκαν περί τους 1.200 γιατρούς.

Στην Αττική, οι αιτήσεις των γιατρών για όλες τις ειδικότητες ανέρχονται στις 381 ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Πάντως, μέχρι στιγμής από το υπουργείο Υγείας δεν έχει αποσαφηνίσει εάν θα υπάρξει νέα παράταση ή εάν θα γίνει νέα διαπραγμάτευση με τους γιατρούς με καλύτερους όρους.

Συντάκτης: Σοφία Ανδρέου