Η GE Healthcare στήριξε τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020

Η GE Healthcare στήριξε τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020

Το Athlete Management Solution (AMS) της GE είναι ένα σύστημα υγειονομικής διαχείρισης, που επέτρεψε στους επαγγελματίες υγείας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 να λαμβάνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να αξιολογούν την κατάσταση της υγείας και της ευεξίας των αθλητών που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την καλύτερη κατανόηση πιθανών τραυματισμών και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Η ψηφιακή αυτή λύση σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την GE Healthcare σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Οι επαγγελματίες IT της GE συνεργάστηκαν με τη ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (TOCOG) για την περαιτέρω βελτίωση της εφαρμογής, την ενίσχυση της λειτουργικότητάς της για παροχή πρόσθετων και πιο ευέλικτων πληροφοριών, βοηθώντας τους διοργανωτές και τους αθλητές να εξασφαλίσουν την ομαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Athlete Management Solution (AMS) της GE, παρακολούθησε και διαχειρίστηκε τα υγειονομικά δεδομένα των αθλητών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020. Αντικαθιστώντας την έντυπη διαδικασία καταγραφής, παρείχε εύκολη πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες, όπως δεδομένα σχετικά με τους τραυματισμούς και τις ασθένειες του εκάστοτε αθλητή, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων εξετάσεων, όπως ακτινογραφίες, απεικονίσεις μαγνητικών τομογραφιών (MRI), καθώς και οποιεσδήποτε διαδικασίες συσχετιζόμενες με την προπόνηση σε μία μόνο πλατφόρμα. Βασιζόμενοι στα χαρακτηριστικά αυτά, οι γιατροί των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 απέκτησαν καλύτερη συνολική θεώρηση της υγείας των αθλητών και μπόρεσαν να λάβουν γρήγορες αποφάσεις σχετικά με οποιαδήποτε απαιτούμενη παρέμβαση ή μέθοδο θεραπείας.

«Τα ιατρικά δεδομένα και η ανάλυσή των δεδομένων, που συμβάλουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης τραυματισμού και στη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ανεκτίμητα. Η ΔΟΕ συνεργάζεται από το 2016 με την GE Healthcare για την ανάπτυξη του Athlete Management Solution (AMS), μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής λύσης που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Όλες οι ιατρικές εγκαταστάσεις του «Τόκιο 2020», καθώς και όλες οι συμμετέχουσες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές χρησιμοποίησαν το Athlete Management Solution κατά την καθημερινή πρακτική τους βλέποντας ασθενείς, παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη σε αθλητές, Ολυμπιακούς παράγοντες και καταγράφοντας τραυματισμούς και ασθένειες. Όλα αυτά τα δεδομένα υγείας δρουν υποστηρικτικά στις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τους κλινικούς ιατρούς να εξατομικεύσουν τις θεραπείες, να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν προληπτικά μέτρα και να δημιουργήσουν ασφαλή αθλήματα στους Αγώνες, επ’ ωφελεία των αθλητών» – δήλωσε ο Dr. Richard Budgett, Ιατρικός και Επιστημονικός Διευθυντής της ΔΟΕ.