Οι γυναίκες δεν μαγνητίζονται από τους άνδρες με τατουάζ!

Οι γυναίκες δεν μαγνητίζονται από τους άνδρες με τατουάζ!

Μπορεί οι άνδρες με τατουάζ να φαίνονται πιο αρρενωποί, αλλά οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονται και τόσο από αυτούς.

Επιστήμονες από την Πολωνία ρώτησαν σχετικώς εκατοντάδες εθελοντές και διαπίστωσαν πως η απάντηση των γυναικών στο ερώτημα αν θα επέλεγαν άνδρα με τατουάζ για να κάνουν σχέση, ήταν ως επί το πλείστον αρνητική.

Όπως εξηγούν, στη μελέτη τους συμμετείχαν 2.584 άνδρες και γυναίκες, που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις φωτογραφίες ανδρών γυμνών από τη μέση και πάνω, άλλοι εκ των οποίων έφεραν ένα μικρό, μαύρο τατουάζ στο μπράτσο τους και άλλοι όχι.

Οι 215 άνδρες της μελέτης χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικούς τους άνδρες με τατουάζ απ’ ό,τι εκείνους χωρίς, αλλά οι γυναίκες όχι μόνο δεν τους έδωσαν υψηλότερη βαθμολογία αλλά δήλωσαν πως τους θεωρούν πιο ακατάλληλους για συντρόφους και μέλλοντες πατέρες των παιδιών τους.

Αυτό, όμως, δεν οφειλόταν στο ότι δεν τους θεωρούν υγιείς, αλλά στο ότι συσχέτιζαν τα τατουάζ με την αρρενωπότητα και την επιθετικότητα, η οποία όχι μόνο υποκρύπτει αυξημένο κίνδυνο να δεχθούν επίθεση από τον σύντροφό τους αλλά και να τις απατήσει κιόλας, λένε οι ερευνητές Αντρέι Γκάλμπαρτζικ και Άννα Ζιόμκιεβιτς.

Όσον αφορά το θέμα της υγείας, το οποίο σε προγενέστερες μελέτες έχει αναδειχθεί ως εξαιρετικά σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός συντρόφου, η παρούσα μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες με τατουάζ πιθανώς είναι πιο υγιείς απ’ ό,τι όσοι δεν κάνουν τατουάζ.