Η Sandoz εξαγόρασε τις κεφαλοσπορίνες της GSK

Η Sandoz εξαγόρασε τις κεφαλοσπορίνες της GSK

Με αυτήν την συμφωνία, η Sandoz αποκτά τα δικαιώματα τριών καθιερωμένων brand σε περισσότερες από 100 αγορές, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση στα αντιβιοτικά φάρμακα. Το 2020, οι συνδυασμένες πωλήσεις των τριών αυτών σκευασμάτων ανήλθαν σε περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α. στις αντίστοιχες αγορές τους όπως γράφει η ιστοσελίδα News4Health.

«Τα αντιβιοτικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των σύγχρονων συστημάτων υγείας και κεντρικό πυλώνα της προσφοράς της Sandoz στους ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Richard Saynor, CEO της Sandoz. «Η επιτυχημένη και έγκαιρη ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής συμφωνίας αποτελεί πρόσθετη απόδειξη της δέσμευσης της Sandoz να παραμείνει κορυφαίος προμηθευτής αυτών των τόσο απαραίτητων φαρμάκων σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Οι κεφαλοσπορίνες αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι αντιβιοτικών φαρμάκων βάσει των παγκόσμιων πωλήσεων και αυτή η εξαγορά συμπληρώνει την κορυφαία θέση μας στα γενόσημα σκευάσματα πενικιλινών, το άλλο σημαντικό κομμάτι. Επιπλέον ανοίγει το δρόμο για περισσότερες συνέργειες με γνώμονα την αυξημένη παρουσία μας στις αγορές».

Από τη συμφωνία εξαιρούνται δικαιώματα για συγκεκριμένα brands που είχαν ήδη εκχωρηθεί από την GSK στις Η.Π.Α., την Αυστραλία και τη Γερμανία. Η GSK διατηρεί επίσης πλήρη δικαιώματα των brand στην Κίνα (εξαιρουμένης της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), την Ινδία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο καθώς και για συγκεκριμένα brands στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη παραγωγική στρατηγική της, μακροπρόθεσμος στόχος της Sandoz είναι η παραγωγή συγκεκριμένου brand με Cefuroxime axetil σε εγκαταστάσεις του δικού της δικτύου, με την παγκόσμια παραγωγή αντιβιοτικών να συγκεντρώνεται στις κύριες παραγωγικές της εγκαταστάσεις στο Kundl της Αυστρίας. Το Μάιο, η Sandoz ανακοίνωσε τα σχέδιά της που αφορούν την επένδυση περισσοτέρων από 150 εκατομμυρίων Ευρώ στο μοναδικά καθετοποιημένο δίκτυο παραγωγής αντιβιοτικών στην Ευρώπη.

Σχετικά με τη Sandoz

Η Sandoz, θυγατρική της Novartis, αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα. Ο σκοπός μας είναι, μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις, να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα, αναπτύσσοντας και διαθέτοντας καινοτόμες και προσιτές λύσεις για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών. Η φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε η κορυφαία και πλέον σημαντική εταιρεία γενοσήμων στον κόσμο. Διαθέτουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας φαρμάκων που καλύπτει όλες τις βασικές θεραπευτικές περιοχές, με τις πωλήσεις να ανέρχονται το 2020 στα 9,6 δις δολάρια Η.Π.Α.