Οι top τροφές για καλύτερο σεξ την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου!

Οι top τροφές για καλύτερο σεξ την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου!

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι… Για αυτό αν θέλετε να… ανάψετε την ένταση στο κρεβάτι βάλτε στο πιάτο σας αφροδιασικές τροφές.

Με αφορμή την αυριανή πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου, του Αγίου Βαλεντίνου, μάθετε ποια τρόφιμα  είναι γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες και επομένως καταλληλότερα για το δείπνο της πιο ερωτικής ημέρας!

Μέλι

Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα – η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη διέγερση της σεξουαλικής επιθυμίας στους άντρες. Επίσης, το μέλι, περιέχει βόριο, ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά το σώμα στο μεταβολισμό των οιστρογόνων, τη γυναικεία ορμόνη, η οποία είναι σημαντική για τις σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες.

Βασιλικός

Ο βασιλικός εκτός του ότι προσθέτει μια ενδιαφέρουσα γεύση στο φαγητό, διαθέτει ένα φανταστικό άρωμα που όπως λέγεται είναι αφροδισιακό. Επίσης, είναι πολύ διεγερτικό και θα μπορούσε να ενισχύσει τη σεξουαλική επιθυμία καθώς προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού και συμβάλλει στη βελτίωση της ροής του αίματος. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί οι Ιταλοί είναι τόσο ρομαντικό!

Αβοκάντο

Από τους αρχαίους Αζτέκους μέχρι σήμερα θεωρείται ένα άκρως αφροδισιακό φρούτο. Τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Ε συμβάλλουν στη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας αλλά και στην αύξηση της ενέργειας μας.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα έχει μια μακραίωνη φήμη ως αφροδισιακό υλικό. Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη (PEA), η οποία διεγείρει το νευρικό σύστημα και ενεργοποιεί τις ενδορφίνες. Η PEA προκαλεί επίσης την παραγωγή της ντοπαμίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική διέγερση και την ευχαρίστηση.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι ίσως το φαγητό που έχει συνδεθεί περισσότερο με τις αφροδισιακές ιδιότητες που παρέχει και οι περισσότεροι άνθρωποι τα γνωρίζουν εξαιτίας της φήμης τους αυτής. Τα στρείδια πιστεύεται ότι είναι αφροδισιακά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ψευδάργυρο, η οποία βοηθά στην παραγωγή σπέρματος και αυξάνει τη λίμπιντο.

Τζίντζερ

Είναι γεγονός ότι το τζίντζερ αποτελεί αφροδισιακό συστατικό για αιώνες, λόγω της μυρωδιάς του και επειδή τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Το τζίντζερ πιστεύεται ότι αυξάνει την ευαισθησία στις ερωτογενείς ζώνες.