Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου «αδειάζει» τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις νεκροτομές

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου «αδειάζει» τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις νεκροτομές

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου «αδειάζει» τη διοίκηση του Νοσοκομείου του νησιού για τα παράτυπα και αυθαίρετα πιστοποιητικά θανάτου που εκδίδονται από τους ιατρούς του νοσοκομείου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «η διαδικασία που προτείνεται από πλευράς Διοίκησης είναι παράνομη και αντιδεοντολογική, ηθικά απαράδεκτη και εκθέτει τη θέση της χώρας και την ιατρική δεοντολογία».

Σημειώνεται πως η διοίκηση του Νοσοκομείου τηρεί μία διαδικασία κατά την οποία προτείνεται σε συγγενείς των θυμάτων να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούν νεκροτομή και ότι η αιτία του θανάτου του συγγενή τους ήταν ο πνιγμός.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου ενημερώνει τους ιατρούς που υποχρεώνονται να υπογράψουν τέτοιου είδους πιστοποιητικά ότι ο θάνατος από πνιγμό είναι σα γεγονός βίαιος θάνατος και κανένας μα κανένας ηθικός ή άλλος νόμος δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μην γίνεται νεκροτομή. «Το νομικό δίκαιο σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και η ιατρική δεοντολογία υποχρεώνουν αυτά τα περιστατικά να υποβάλλονται σε ιατροδικαστική εξέταση» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου και παράλληλα ερωτά τον Διοικητή και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας «εάν και κατά πόσο υπάρχει σήμερα ανάγκη πρόσληψης Ιατροδικαστή μετά τα τραγικά γεγονότα που έχουν παρουσιαστεί».