Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης : Εμβολιασμός σήμερα, όχι το φθινόπωρο

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης : Εμβολιασμός σήμερα, όχι το φθινόπωρο

Σε μια ακόμα προσπάθεια να πείσει όσους ανεμβολίαστους, δεν αποφασίζουν να κάνουν το εμβόλιο για αντιεπιστημονικούς λόγους, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, υλοποιεί χωρίς καθυστερήσεις, το νέο project του θεσμικού οργάνου των γιατρών.
Καμπάνια «Εμείς οι γιατροί εμβολιαστήκαμε, εσύ;

Ήδη χίλιες αφίσες έχουν σταλεί σε υγειονομικές περιφέρειες, δομές υγείας, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΑΠΗ και δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με βασικό σύνθημα «Εμείς οι γιατροί εμβολιαστήκαμε, εσύ;»

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νίτσας συμμετείχε το πρωί και σε σύσκεψη με τον αν. υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Αμέσως μετά μετά το τέλος της σύσκεψης επεσήμανε : «χαιρετίζουμε την απόφαση της πολιτείας να επιστρέψουν οι εμβολιασμοί στο φυσικό τους χώρο, που αυτός δεν είναι άλλος από το ιδιωτικό ιατρείο. Άλλωστε ο προσωπικός-οικογενειακός γιατρός του καθενός, ήταν, είναι και θα είναι ο πιο αξιόπιστος σύμβουλος σε ερωτήματα ή ενδοιασμούς για τον εμβολιασμό και την υγεία του.

Το τείχος εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρών και ασθενών έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια και θα έπρεπε να αξιοποιηθεί περισσότερο και νωρίτερα, όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της έναρξης της επιχείρησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Δωρεάν εμβολιασμός στα ιδιωτικά ιατρεία

‘Εχει ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες ότι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς οικονομική υποχρέωση και στα ιδιωτικά ιατρεία. Επίσης κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν θα εμβολιάζονται κατ΄οίκον από ιδιώτες γιατρούς και πάλι χωρίς κάποιο οικονομικό αντίτιμο. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις με λεπτομέρειες από το υπουργείο υγείας.

Ο κ. Νίτσας επανέλαβε ότι «οι συνάδελφοι γιατροί δεν έχουν σταματήσει να ενημερώνουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα των εμβολίων. Εμείς είμαστε αυτοί που ξέρουμε την κατάσταση της υγείας των πολιτών και εμείς είμαστε αυτοί που τους καθησυχάζουμε ή τους αποτρέπουμε, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ώστε να εμβολιαστούν ή όχι. Η πολιτεία εξασφάλισε την προμήθεια και διανομή των εμβολίων, κι εμείς οι γιατροί εξηγήσαμε και διευκρινίσαμε στους πολίτες όλες τις μελέτες, έρευνες, παρενέργειες, κλπ.

Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε την επιστήμη ή τον… σκοταδισμό.» Ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ότι ο ΙΣΘ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να οργανώσει άμεσους εμβολιασμούς, τόσο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, όσο και στις εγκαταστάσεις του συλλόγου (στο κέντρο της πόλης αλλά και στην Καλαμαριά).