Ιδού πως θα τονώσετε τη σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση

Ιδού πως θα τονώσετε τη σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση

Άπαντες συμφωνούν ότι η σεξουαλική αυτοπεποίθηση είναι το Α και το Ω τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ωστόσο για διάφορους λόγους όπως η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η κακή εικόνα σώματος μπορούν να υποσκάψουν τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση και των δυο φύλων.

Η σεξολόγος Τρέισι Κοξ δίνει χρήσιμες οδηγίες για να τονώσετε τη σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση!

Αφήστε τις συγκρίσεις

Στην περίπτωση που άνδρες και γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία της σύγκρισης με τα πρότυπα που δημιουργούν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας τότε επισημαίνει η ειδικός είναι σχεδόν απίθανο να δεχτούν για τον εαυτό τους ακόμη και την παραμικρή απόκλιση από αυτές τις εικόνες.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τις συγκρίσεις καθώς στον πραγματικό κόσμο η ομορφιά έχει εκατοντάδες διαφορετικές εκφάνσεις και πως σίγουρα και η ίδια διαθέτει κάποια από αυτές.

Κάντε περισσότερο, όχι λιγότερο, σεξ

Η αποχή από το σεξ και η κακή εικόνα σώματος δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο απογοήτευσης. Αντιθέτως, οι ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες και η ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και οδηγούν σε ολοένα και καλύτερες εμπειρίες.

Πιο ενεργός ρόλος στο σεξ

Η έλλειψη συγκέντρωσης κάνει κακό στη σεξουαλική σας υγεία. Αν για παράδειγμα νιώσετε ανασφάλειες κατά τη διάρκεια της πράξης, δεν χρειάζεται πανικός. Δώστε έμφαση και συγκεντρωθείτε στον ή στην συντροφό σας για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.

Αφεθείτε

Η συνεχής αμφισβήτηση του εαυτού μας και η ανάγκη της διαρκούς επιβεβαίωσης από τους άλλους, γίνεται κουραστικό για τον ή την σύντροφο και κάνει τις σχέσεις εξαιρετικά δύσκολες.