Ίδρυμα Γουλανδρή: Ψηφιακό παιχνίδι για άτομα άνω των 65 ετών

Ίδρυμα Γουλανδρή: Ψηφιακό παιχνίδι για άτομα άνω των 65 ετών

 

Την πρωτότυπη διαδικτυακή δράση «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους» συνεχίζει και φέτος το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, παρέχοντας στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Συλλογή του. Η δράση πραγματοποιείται μέσω του προγράμματος «Χρώμα και Τέχνη».

Το «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους» είναι μία σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων, που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την seven eleven ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Τι σημαίνει το χρώμα για τον κάθε έναν από εμάς; Πώς θα ήταν κάποια έργα τέχνης, αν ο καλλιτέχνης είχε επιλέξει διαφορετικά χρώματα; Τι χρώμα θα είχαν η ζωή και οι αναμνήσεις μας, αν ήταν έργο τέχνης;

Το πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη» πραγματοποιείται μέσω Zoom. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τη σημασία και τον συμβολισμό του χρώματος στην Τέχνη, μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι.

Το ψηφιακό πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη» προσφέρεται δωρεάν κάθε δεύτερη εβδομάδα στο διαδίκτυο και μπορούν να το παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.
Και για άτομα με ήπια γνωσιακή διαταραχή

Οι ψηφιακές δράσεις του Ιδρύματος για άτομα της τρίτης ηλικίας ανοίγουν νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει τη Συλλογή από κοντά. Παράλληλα, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνουν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Η δράση «Χρώμα και Τέχνη» πραγματοποιείται διαδικτυακά, κάθε δεύτερη Πέμπτη 18:00-19:00. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο https://goulandris.gr/. Η δράση απευθύνεται και σε άτομα με ήπια γνωσιακή διαταραχή κάθε ηλικία.

Επόμενες δράσεις: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η προεγγραφή για την δράση της εκάστοτε εβδομάδας ανοίγει τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη στις 17.00. Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 25 άτομα

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Τηλέφωνο: 210 7252895, email: visit@goulandris.gr.