Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει την ομορφιά

Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει την ομορφιά

Η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης την τελευταία δεκαετία με τις ενέσεις …ομορφιάς (botox) έχει συμβάλει καθοριστικά στην φρεσκάδα του προσώπου και την γλύκα του χαμόγελου.

Για το λόγο αυτό αυξημένη είναι η ζήτηση τους τελευταίους μήνες για ενέσεις botox . Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία η αύξηση στις  ενέσεις της… ομορφιάς  φτάνει  το 41%!

«Οι πιο περιζήτητες ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς είναι το botox  που θεωρείται η πλέον αποτελεσματική μέθοδος κατά των ρυτίδων και γραμμών έκφρασης του άνω προσώπου καθώς και τα fillersμε κυρίαρχο το υαλουρονικό οξύ που προσφέρει όγκο και πιο νεανική όψη» αναφέρει η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laser της κλινικής Cosmetic Derma  Medicine.

Τις ενέσιμες θεραπείες, σύμφωνα με τους δερματολόγους,  προτιμούν γυναίκες αλλά και άνδρες γιατί θέλουν να φαίνονται νεότεροι, αισιόδοξοι και ξεκούραστοι.

Οι ενέσεις …ομορφιάς  εξαφανίζουν τις ρυτίδες που βασανίζουν εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες,  ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν όγκο σε ζυγωματικά, ρινοπαρειακές αύλακες και χείλη.

Όπως εξηγεί η κ. Τσιατούρα, οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης εφαρμόζονται στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το λεγόμενο πόδι της χήνας, δηλαδή τα πλάγια των ματιών.

«Η ουσία προκαλεί μυοχάλαση, δηλαδή οι μύες χαλαρώνουν σταδιακά μέσα σε 4-7 μέρες και δεν συσπώνται. Αυτό εμποδίζει τον σχηματισμό ρυτίδων και λειαίνει τις υπάρχουσες. Έτσι το πρόσωπο δείχνει νεανικό και ξεκούραστο με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χάνει την εκφραστικότητά του» επισημαίνει η ίδια.

Από την άλλη, το υαλουρονικό οξύ εισάγεται πιο βαθιά για να προσφέρει όγκο σε σημεία όπως τα χείλη και τα ζυγωματικά και να ενισχύσει τις γωνίες του προσώπου. Η δράση των ενέσεωνbotox διαρκεί περίπου έξι μήνες ενώ εκείνη του υαλουρονικού γύρω στον ένα χρόνο.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η τάση των ενέσιμων θεραπειών ομορφιάς είναι αυξητική καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας. Αρκετοί άντρες και γυναίκες άνω των 35χρόνων αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό στον επαγγελματικό στίβο και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά σε σχέση με τους νεότερους συναδέλφους τους.

Οι ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς τους δίνουν την ευκαιρία να έχουν πιο νεανικό προφίλ και συνδυαστικά με την πλούσια εμπειρία τους να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε μια επαγγελματική συνέντευξη.

Τέλος, οι καινούριες μελέτες ενισχύουν τις υποψίες που θέλουν το botox  να έχει αντικαταθλιπτική δράση. Σε μια εποχή που η κατάθλιψη χτυπά μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, η διάσημη αντιγηραντική θεραπεία γίνεται ανάρπαστη.