Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς στη Θεσσαλονίκη από τον Όμιλο Novartis

Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς στη Θεσσαλονίκη από τον Όμιλο Novartis

Mε κεντρικό μήνυμα «Από άνθρωπο προς άνθρωπο», οι  εργαζόμενοι του ομίλου της Novartis στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν ενεργά στην «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την εταιρεία. Φέτος όλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της Novartis  με έδρα τη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκαν το Ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» ,όπου πραγματοποίησαν εργασίες ανακαίνισης στις κτηριακές εγκαταστάσεις. Με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν αγάπη οι εθελοντές καλλώπισαν τον εξωτερικό χώρο με18 παρτέρια γεμάτα τριανταφυλλιές που το καθένα συμβολίζει ένα από τα 18 κορίτσια που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο. Επίσης, στην αυλή του Ιδρύματος κατασκεύασαν ένα τεράστιο σκάκι για την ψυχαγωγία των παιδιών. Απώτερος στόχος της δράσης ήταν η συμβολή της εταιρείας στην ενίσχυση ενός φορέα που έχει διατελέσει σημαντικότατο έργο για πάνω από 95 χρόνια και πλέον αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος ευχαρίστησαν τη Novartis για την προσφορά της ενώ τα παιδιά χάρισαν ζωγραφιές στους εργαζόμενους της εταιρείας. Όπως ανέφερε ο Riccardo Canevari, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, «Ο εθελοντισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ομίλου της Novartis και πιστεύουμε στην ομαδική εργασία και στην αξία της κοινωνικής προσφοράς. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ενωθήκαμε γι’ αυτόν το μοναδικό σκοπό και χαρίσαμε στιγμές χαράς σε αυτά τα παιδιά που το έχουν τόσο ανάγκη».

Η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Εταιρικής Υπευθυνότητας της Novartis ενώ εδώ και 20 χρόνια αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία,  δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους της, μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, να αλλάξουν την καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων, απόρων και ευπαθών ομάδων.