ΙΣΑ: Άγριο ψαλίδισμα στις αποδοχές των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ λόγω συμψηφισμών!

ΙΣΑ: Άγριο ψαλίδισμα στις αποδοχές των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ λόγω συμψηφισμών!

Λιγότερα χρήματα ενδεχομένως και καθόλου, αναμένεται να εισπράξουν από τον ΕΟΠΥΥ τους επόμενους μήνες οι γιατροί και τα εργαστήρια καθώς αιφνιδιαστικά ο οργανισμός προχωρά σε συμψηφισμό των οφειλών από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και τις επιστροφές (clawback-rebate) από το 2013 και μετά. Όλα αυτά συμβαίνουν μάλιστα την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στον ιατρικό κόσμο από το 2010.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ζητά να αποπληρωθούν πρώτα οι οφειλές από το 2010 και μετά να γίνουν οι συμψηφισμοί καθώς όπως τονίζει ο ΙΣΑ: «δεν αποδεχόμαστε τέτοια εκβιαστικά διλλήματα ενώ ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς».

“Οι ιατροί έλαβαν σήμερα αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις από τις ΠΕΔΙ Αθήνας για να ανακαλέσουν την εναντίωση τους για την ως άνω κατάσταση. Μάλιστα ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να ανακαλέσουν με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος τους αν και στις περιφερειακές ΠΕΔΙ γίνεται δεκτή.

Είναι τραγικό να τίθενται τέτοια εκβιαστικά διλήμματα ενώ ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστάει στους γιατρούς. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την κατάσταση και αιτούμαστε την άμεση αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων”.