ΙΣΘ: Επιζήμιο για τον τουρισμό το νέο πλαίσιο του ΕΟΦ για τα Ιατρικά Συνέδρια

ΙΣΘ: Επιζήμιο για τον τουρισμό το νέο πλαίσιο του ΕΟΦ για τα Ιατρικά Συνέδρια

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9FM, μίλησε για τους νέους κανονισμούς που έθεσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για τις επιστημονικές εκδηλώσεις φαρμακευτικών εταιρειών (ιατρικά συνέδρια και σεμινάρια), οι οποίοι θα ισχύουν από 1ης Σεπτεμβρίου.

Αν και τόνισε ότι είναι σαφώς θετικοί οι κανονισμοί που απαγορεύουν να είναι τα συνέδρια διαφημιστικά ή ανοιχτά στο κοινό, εστίασε σε εκείνους τους κανόνες που θεωρεί επιζήμιους για τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, τίθενται περιορισμοί που δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση συνεδρίων σε τουριστικούς προορισμούς κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση από τις φαρμακευτικές εταιρείες προωθητικών ενεργειών για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο εξωτερικό.

«Θεωρώ ότι το νέο πλαίσιο περιέχει τεράστιες υπερβολές», αναφέρει χαρακτηριστικά οκ. Εξαδάκτυλος και εξηγεί: «Δεν μπορεί για παράδειγμα να απαγορεύεται η διοργάνωση ενός ιατρικού συνεδρίου τον Αύγουστο στη Χαλκιδική ή να μην επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα μια εκδρομή στο ‘Αγιον Όρος. […] Όλα αυτά για την Ελλάδα, η οποία είναι μια χώρα που ενδιαφέρεται να αναπτύξει τον τουρισμό και ζει από αυτόν, είναι άκρως αντιαναπτυξιακά».

Τόνισε δε και το εξής: «Δεν ζούμε μόνοι μας. Ένα συνέδριο που δεν θα γίνει στην Ελλάδα λόγω των περιορισμών που τίθενται, θα το κάνει για παράδειγμα η Τουρκία και ο κόσμος θα πάει εκεί». Εξάλλου, όπως ανέφερε, παγκοσμίου εμβέλειας ιατρικά συνέδρια πραγματοποιούνται σε άλλες χώρες και μάλιστα σε τουριστικές περιόδους, όπως τους χειμερινούς μήνες στην Ελβετία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ