Κ. Μπαργιώτας: «Εκποδών και πάλι η αξιοκρατία στις προκηρύξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Κ. Μπαργιώτας: «Εκποδών και πάλι η αξιοκρατία στις προκηρύξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για τις προκηρύξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε ο βουλευτής από το Ποτάμι, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας. Όπως αναφέρει ο κ. Μπαργιώτας, εντός Αυγούστου το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε πέντε προκηρύξεις για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση» και διάρκεια οκτώ μήνες για τους επαγγελματίες υγείας. Στο διάστημα αυτό καλούνται οι επαγγελματίες υγείας να παρέχουν υπηρεσίες με σύμβαση έργου, δηλαδή με «μπλοκάκι». Ενώ, λοιπόν, πρόκειται για πρόγραμμα μικρής διάρκειας και όχι για μία ολοκληρωμένη και διαρκή υγειονομική παρέμβαση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας –κατά την προσφιλή της τακτική- αποδύεται ήδη σε πανηγυρισμούς ότι έλυσε το υγειονομικό πρόβλημα των προσφύγων/μεταναστών στα κέντρα διαμονής.

Πέραν αυτού, επισημαίνει ο κ. Μπαργιώτας, υπάρχει και ένα «θολό» σημείο σε σχέση με τις προκηρύξεις. Ενώ έχουν τεθεί όλα τα κριτήρια του ΑΣΕΠ για το εποχικό προσωπικό, το ΚΕΕΛΠΝΟ «ξέχασε» ένα: το κριτήριο «Βαθμός βασικού τίτλου – πτυχίου» (για ΠΕ & ΤΕ οι μονάδες του βασικού τίτλου πολλαπλασιάζονται με το 40, ενώ για ΔΕ με το 20). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας απόφοιτος ΤΕΙ Νοσηλευτικής με βαθμό 5 θα πάρει 200 μόρια, ενώ ένας απόφοιτος με βαθμό 9 θα πάρει 360. Το κριτήριο αυτό, βεβαίως, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν το θεωρεί σημαντικό για την επιλογή των συνεργατών του.

«Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ιδεοληψία για την «καταπολέμηση» της αριστείας είναι πλέον συστηματική πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., έχοντας παράλληλα ως πολιτικό αφήγημα ότι χρησιμοποιούνται κριτήρια ΑΣΕΠ με κυρίαρχα αυτών, την ανεργία και διάφορα κοινωνικά κριτήρια. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Ας ελπίσουμε να τη δει τουλάχιστον ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα επικυρώσει τα αποτελέσματα. Εκτός εάν τα επικυρώσει από κοινού με τον κ. Πολάκη» αναφέρει ο κ. Μπαργιώτας.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου