Κακή στύση: Ποια προβλήματα υγείας “κρύβει”;

Κακή στύση: Ποια προβλήματα υγείας “κρύβει”;

Κάθε άνδρας σε κάποια φάση της ζωή του θα μπλοκάρει στο σεξ γεγονός που μπορεί να του δημιουργήσει αμηχανία αλλά και ανησυχία.

Δείτε πότε η κακή στύση «προειδοποιεί» για σοβαρά προβλήματα υγείας στον άντρα.

Υπέρταση

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένας στους τρεις άνδρες δε γνωρίζει πως πάσχει από υπέρταση και τα προβλήματα στύσης στην περίπτωση αυτή αποτελούν ζωτικής σημασίας προειδοποιητική ένδειξη.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η αύξηση της άσκησης και μείωση της πρόσληψης αλατιού και ζάχαρης μπορεί να αλλάξουν άρδην την κατάσταση.

Καρδιά

Ερευνητές από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο τεκμηρίωσαν για πρώτη φορά ότι η στυτική δυσλειτουργία ενδεχομένως αποτελεί δείκτη υποκείμενης καρδιοπάθειας.

Διαβήτης

Ο διαβήτης εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να βάλει αποτελεσματικά τη γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα μέσα στο κύτταρα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα, και έτσι οι πάσχοντες να μην μπορούν να αποδώσουν στο σεξ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν έχετε διαγνωστεί ήδη με διαβήτη, διατηρείστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά (μέσω της διατροφής, της άσκησης και, ενδεχομένως, με φάρμακα). Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της σεξουαλικής ανικανότητας.

Υπερπλασία (διόγκωση) προστάτη

Ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας για τους άνδρες είναι η προστατίτιδα, μια βακτηριακή λοίμωξη που κάνει τον προστάτη να πρήζεται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Η προστατίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά αλλά μερικές φορές ταλαιπωρεί τον άνδρα.

Η διεύρυνση του προστάτη επηρεάζει και την παραγωγή της τεστοστερόνης κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει προσωρινά προβλήματα στύσης.

Χαμηλή τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που δίνει επιθυμία και ικανότητα για στύση. Τα επίπεδα της ορμόνης πέφτουν φυσιολογικά με την ηλικία (στα 75 έτη, η παραγωγή της είναι μισή από αυτή που ήταν στα 20). Όμως, σε κάθε άντρα, η πορεία της πτώσης της ορμόνης είναι διαφορετική.