Καμπανάκι Μαγιορκίνη για τους νέους: Από 30-33 ετών ο μέσος όρος των ενεργών κρουσμάτων

Καμπανάκι Μαγιορκίνη για τους νέους: Από 30-33 ετών ο μέσος όρος των ενεργών κρουσμάτων

Μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας την Τρίτη, που κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με 667 νέες διαγνώσεις, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έδωσε στοιχεία για τις ηλικιακές ομάδες και πώς επηρεάζονται από την πανδημία.

Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, έδωσε περισσότερα στοιχεία κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, για τις ηλικιακές ομάδες που παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά νέων διαγνώσεων. Όπως είπε, η επιδημική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού καθοδηγείται από τους πολίτες ηλικίας 18-39 σε ποσοστό 39% πάνω από το αναμενόμενο.

Οι περισσότερες διαγνώσεις εντοπίζονται σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ, συνέχισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Αυτό το φαινόμενο σταδιακά θα οδηγήσει τις επόμενες 10-15 ημέρες σε αύξηση των διασωληνώσεων, είτε σε μικρό αριθμό ατόμων νεαρής ηλικίας, είτε σε μεγαλύτερους πολίτες που θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Συνεχίζοντας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως και τα άτομα ηλικίας 40 με 64 ετών, παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε ποσοστό 30% υψηλότερο από το αναμενόμενο. Ωστόσο, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως μειώνεται το ποσοστό της συμμετοχής αυτής της ηλικιακής ομάδας, υπέρ της ηλικιακής ομάδας 18-39, την τελευταία εβδομάδα.

Χαμηλές οι νέες διαγνώσεις σε ηλικίες άνω των 65

Χαμηλά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά και ηλικιωμένους
Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τόσο στα παιδιά ως 18 ετών, όσο όμως και σε πολίτες άνω των 65, τα κρούσματα παρουσιάζονται χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα για τους πολίτες άνω των 65 το ποσοστό είναι 40% χαμηλότερο από το αναμενόμενο, κάτι που είναι ενθαρρυντικό, αναφορικά με τις σοβαρές λοιμώξεις και τις διασωληνώσεις.
30 ετών ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στα στατιστικά αυτά στοιχεία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε πως όλα τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη είναι κατά μέσο όρο ηλικίας 30 ετών.

Αντίστοιχα, οι διαγνώσεις κορωνοϊού στην Αθήνα ως τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, κατά μέσο όρο ανήκουν στην ηλικία των 33 ετών. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα στοιχεία δείχνουν πως συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές.