Κανόνες για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών!

Κανόνες για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών!

Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών αναμφισβήτητα δεν είναι εύκολη υπόθεση.Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η συνετή γονική μέριμνα βοηθά τα παιδιά να γίνουν ανεξάρτητοι άνθρωποι και να σκέφτονται μόνα τους!

Δείτε τι πρέπει να τους διδάξετε!

Τα μικρά πράγματα ξεκινούν δύσκολα

Υποστηρίξτε το παιδί σας κάθε φορά που ξεκινάει κάτι και αν δεν έχει αποτέλεσμα, πείτε: «Κάθε αρχή και δύσκολη.»

 Αφήστε τα να βγάλουν την ενέργειά τους

Αντί να τρέχετε πίσω από τα παιδιά και να τους λέτε «Μην ανεβαίνεις σε αυτό!» «Μην αγγίζεις αυτό!» ή «Ηρέμησε!», οι σοφοί γονείς ξέρουν ότι πρέπει να αφήσουν ο παιδί τους να βγάλει την ενέργεια του.

 Εμπιστευτείτε τα

Αν τους δείξετε εμπιστοσύνη χωρίς την εποπτεία σας, θα νιώσουν ότι να κάνουν καλή δουλειά. Αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους, αλλά θα τους ενθαρρύνει να κάνουν αυτές τις δουλειές στο μέλλον.

Μην αφήνετε την ασέβεια να περάσει απαρατήρητη

Υπάρχουν κάποια όρια τα οποία δεν επιτρέπεται στα παιδιά να περάσουν. Το βασικό είναι να μη σεβαστούν την οικογένειά τους. Βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε αυτήν την έλλειψη σεβασμού με δίκαιη τιμωρία (ίσως να καθίσει στο δωμάτιό του για να σκεφτεί τι είπε) και να μιλήσετε αργότερα για τον λόγο που αυτή η πράξη δεν ήταν σωστή.

Ανταμοιβή ανεξαρτησίας

Είναι σημαντικό όχι μόνο να αφήνετε το παιδί σας να ξέρει ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε, αλλά ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε μόνο του. Και κάθε φορά που το παιδί σας κάνει κάτι θετικό και ανεξάρτητο, φροντίστε να ανταμείψετε και να επαινείτε την ενέργεια αυτή.

Προκαλέστε τα να κάνουν πράγματα μόνα τους

Πολλά παιδιά εξαρτώνται από τους γονείς τους να κάνουν σχεδόν τα πάντα στο σπίτι για αυτά Αλλά αντί να το κάνετε μόνοι σας, δείξτε τους πως γίνεται! Τότε, στο μέλλον, μπορείτε να τα προκαλέσετε να ολοκληρώσουν τη δουλειά μόνα τους.

.