Κάντε σεξ για να δείχνετε πιο νέοι!

Κάντε σεξ για να δείχνετε πιο νέοι!

Ερευνητές αποκάλυψαν ότι το συχνό και ποιοτικό σεξ μπορεί να σβήσει έως και πέντε χρόνια από το πρόσωπο το οποίο αποτελεί ένα από τα σημεία του σώματος που προδίδει την ηλικία. Ρυτίδες, ακμή, θαμπό ή ξηρό δέρμα εξαλείφονται χάρη στην ενδορφίνη μια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά την διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων.

Ο Δρ David Weeks Βρετανός σύμβουλος κλινικός ψυχολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, ισχυρίζεται ότι το συχό σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε νεότεροι.

Σε μελέτη, που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες με ενεργή σεξουαλική ζωή έδειχναν πέντε με επτά χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Επίσης ανακάλυψε ότι εκείνοι που έδειχναν νεώτεροι από την ηλικία τους ήταν όσοι έκαναν σεξ κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον δρ.Weeks, η ικανοποίηση που εισπράττει κανείς από τη σεξουαλική πράξη είναι σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση της νεότητας. “Όσο αφορά την συχνότητα ο ειδικός προτείνει τουλάχιστον»δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σεξ για όσους θέλουν να παραμείνουν νέοι.
χαρίζει λαμπερό δέρμα

Αυτό συμβαίνει λόγω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας. Επιπλέον, οι τοξίνες που αποβάλλονται από τον οργανισμό φαίνεται ότι λειτουργούν ως φυσικό πίλινγκ.

Καταπολεμά την ακμή

Όπως συμβαίνει και με όσους ασκούνται, το σεξ μειώνει τα επίπεδα των ορμονών και τις εξισορροπεί. Το αποτέλεσμα είναι πιο λαμπερό δέρμα και πιο υγιή μαλλιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναι ή όχι στο σεξ από το πρώτο ραντεβού!