Κατ. Παπακώστα: «Ανοίξτε λεξικό να δείτε τι σημαίνει μεταρρύθμιση»

Κατ. Παπακώστα: «Ανοίξτε λεξικό να δείτε τι σημαίνει μεταρρύθμιση»

Kατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης στην Ψυχική Υγεία, η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, τόνισε πως το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή δέκα μήνες μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, και παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως το σύστημα της Ψυχικής Υγείας έχει αποδομηθεί. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση, καθώς «πατάει» πάνω στην υπάρχουσα δομή, την οποία η ίδια οργάνωσε ως Υφυπουργός Υγείας, και πάνω στα ήδη υπαρκτά δικαιώματα ληπτών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, τα οποία η ίδια θέσπισε με τον ν. 4272/2014.

Η Κατερίνα Παπακώστα επεσήμανε επιπλέον, πως στον χώρο της Ψυχικής Υγείας θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, στην δευτεροβάθμια φροντίδα Ψυχικής Υγείας, στα Κέντρα Αποκατάστασης και στην δημιουργία νέων δομών. Αντί αυτού, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εισηγείται μία υποτιθέμενη μεταρρύθμιση αυξάνοντας σημαντικά την γραφειοκρατία. Η Βουλευτής κάλεσε μάλιστα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο να ανοίξει λεξικό, για να δει, τι ορίζει ως «μεταρρύθμιση».

Στη συνέχεια η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στη διάταξη που αφορά στην ΑΕΜΥ, η οποία αναβαθμίζεται με τις αρμοδιότητες που της δίνονται. Η Κατερίνα Παπακώστα αποκάλεσε την διάταξη «σκάνδαλο», καθώς η ΑΕΜΥ δεν υπάγεται στον προληπτικό έλεγχο δαπανών, ενώ η ελευθερία που της δίνεται στην στελέχωση, δημιουργεί και πελατειακή σχέση.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου