Κατά της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ! Έρχεται απεργία

Κατά της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ! Έρχεται απεργία

Γύρισαν την πλάτη  στην αξιολόγηση οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΣΥ «50.000 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης.“Εάν επιδίωκαν κάτι τέτοιο θα προσλάμβαναν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να σταματήσουμε να εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης” αντιτείνει, εκτιμώντας πως η αξιολόγηση δεν αποτελεί παρά αποτελεί εργαλείο αφαίρεσης δικαιωμάτων. “Όλοι αναγνωρίζουν ότι εάν τα Νοσοκομεία είναι όρθια αυτό οφείλεται στους λιγοστούς εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά και τη ψυχή τους για να σώζουν ανθρώπινες ζωές” υπογραμμίζει.

“Για ποια αξιοκρατική Αξιολόγηση μιλάμε όταν οι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων είναι όλοι με ανάθεση και όχι με κρίση, ευάλωτοι σε παρεμβάσεις από τις Διοικήσεις, τα κόμματα και την κυβέρνηση;” διερωτάται περαιτέρω η Ομοσπονδία. Όπως επισημαίνει, εξάλλου, την τελευταία διετία έχουν καρατομηθεί περί τους 800 Προϊσταμένους σε σύνολο 2.100, παρότι βρίσκονταν σε νόμιμη παράταση μετά από επιλογή από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης. “Τις καθαιρέσεις Προϊσταμένων τις απαγορεύει ο Νόμος 4369/2016. Νόμος Σύριζα τον οποίον οι Διοικήσεις κατ’ εντολή Πολάκη γράφουν στα παλαιά τους τα παπούτσια” συμπληρώνει καταλήγοντας.

Απεργία

Με αφορμή την εκκίνηση της αξιολόγησης, η ΑΔΕΔΥ έχει ορίσει την Τρίτη 3 Οκτωβρίου ως ημέρα δράσης και ενημέρωσης των εργαζομένων, στο πλαίσιο της οποίας αναμένονται πολύμορφες κινητοποιήσεις όπως συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμούς κτιρίων, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, κλπ. Στην κινητοποίηση ανακοίνωσαν ήδη τη συμμετοχή τους πρωτοβάθμια σωματεία, όπως του Ευαγγελισμού, που καλεί σε συγκέντρωση στις 8 π.μ. στα Επείγοντα.

Επίσης, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ κηρύσσει σε παναττική στάση εργασίας 8 π.μ. – 1 μ.μ. και 24ωρη απεργία για όλα τα υπόλοιπα σωματεία, καλώντας παράλληλα σε πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, με σημείο εκκίνησης τα Νοσοκομεία Παίδων στις 8 π.μ. Η πορεία θα διασχίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας. Θα διέλθει μπροστά από Νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών, το Γ.Λ.Κ.