Καταγγελίες από άνεργο εναντίον γιατρού του ΠΕΔΥ Ηλιούπολης

Καταγγελίες από άνεργο εναντίον γιατρού του ΠΕΔΥ Ηλιούπολης

Ανασφάλιστο ασθενή, που έχρηζε ιατρικής περίθαλψης, πέταξε έξω από το ιατρείο στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης ένας γιατρός, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε μαζί του το βιβλιάριο υγείας. Κι όμως, σύμφωνα με τον νόμο 4268 του 2016 και την Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132, όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους μπορούν να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις δημόσιες υγειονομικές δομές.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», την καταγγελία έκανε ο Αντώνιος Τσιάρας, που επισκέφθηκε το ΠΕΔΥ Ηλιούπολης στις αρχές Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο ασθενής, στις 9 Νοεμβρίου το πρωί, επισκέφτηκε το ΠΕΔΥ Ηλιούπολης, συνοδευόμενος από έναν φίλο του, με πόνους στη μέση. Είχε κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού, λίγες ήμερες πριν, με έναν ορθοπεδικό: «Οταν μπήκα στο ιατρείο του, άρχισα να του λέω το πρόβλημά μου, όμως εκείνος με σταμάτησε απότομα και μου ζήτησε βιβλιάριο υγείας. Του εξηγώ ότι είμαι ανασφάλιστος και δεν έχω βιβλιάριο. Τότε μου λέει: “Εγώ ανασφάλιστο χωρίς βιβλιάριο δεν εξετάζω. Εξω!”». Ο ασθενής στην αρχή πάγωσε και στη συνέχεια τον παρακάλεσε να τον εξετάσει, όμως ο γιατρός ήταν ανένδοτος και οι τόνοι ανέβηκαν. Τότε, ο γιατρός τού επιτέθηκε λεκτικά, λέγοντας: «Μαζεύτηκε όλος ο κατιμάς και ζητά δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»!

Να σημειωθεί ότι έξω από το ιατρείο υπήρχε κόσμος και ο κ. Τσιάρας πήγε στον διευθυντή Αθανάσιο Λαϊνά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε άλλον γιατρό, που διέγνωσε οσφυαλγία και θωρακαλγία σε οξεία φάση, οι οποίες απαιτούσαν φαρμακευτική αγωγή και ανάπαυση για 15 ημέρες. Ο ασθενής εξυπηρετήθηκε τελικά με τον ΑΜΚΑ του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με το συγκεκριμένο γιατρό. Ο εν λόγω γιατρός έχει απασχολήσει ξανά τη διεύθυνση του ΠΕΔΥ Ηλιούπολης, καθώς έχει αρνηθεί άλλη μια φορά να εξετάσει άνεργο ασθενή!