Καταβολή δεδουλευμένων ζητούν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Καταβολή δεδουλευμένων ζητούν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών ζητούν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, καθώς τους οφείλονται χρήματα ακόμα και από το 2015. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει τη στάση της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου έναντι των γιατρών, καθώς εκείνη αποδίδει τα προβλήματα του νοσοκομείου και των ασθενών στις κινητοποιήσεις του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας διεκδικούν χρήματα για εφημερίες που δεν τους έχουν καταβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 και έχουν πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των συλλογικών δράσεων των υγειονομικών σωματείων.

Στη συνάντηση που είχε για το θέμα με την αναπληρώτρια διοικήτρια Ανθή Χαλιβέρα, τετραμελής αντιπροσωπεία των γιατρών, στα τέλη Σεπτεμβρίου, τους απάντησε επί λέξει «φτάνει πια με τους συνδικαλιστές, οι άλλοι γιατί δεν διεκδικούν, αν συνεχίσετε να διεκδικείται όλα αυτά, και απειλείτε με κινητοποιήσεις, εξωθείται το Νοσοκομείο σε ιδιωτικοποίηση, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, καλά θα κάνουν να σας κόψουν τις μονιμοποιήσεις».

Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράσταση της στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και καταγγέλλει τη στάση της αναπληρώτριας διοικήτριας υποστηρίζοντας ότι «σκόπιμα καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό όταν λέει ότι οι κινητοποιήσεις ευθύνονται για τα προβλήματα του νοσοκομείου και την ταλαιπωρία των ασθενών. Οι ισχυρισμοί ότι οι αγώνες δίνουν πάτημα σε όσους θέλουν να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία είναι απαράδεκτοι».

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου προβάλει ανυπόστατες δικαιολογίες για την καθυστερημένη εξόφληση των εφημεριών, ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να φροντίσει άμεσα για την πληρωμή του συνόλου των εφημεριών χωρίς καμία περικοπή.