Κατεβάζει ρολά το ΕΣΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο!

Κατεβάζει ρολά το ΕΣΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο!

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται αύριο Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο ΕΣΥ! Οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση με 70 μέτρα ώστε να περάσει την τρίτη αξιολόγηση.

Μέτρα που εκτός των άλλων χτυπούν τη καρδιά των απεργιών των εργαζομένων καθώς πλέον για να κάνει απεργία ένας κλάδος απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 50% της Γενικής Συνέλευσης. Να σημειωθεί ότι σήμερα το απαιτούμενο ποσοστό είναι 20%.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο χτύπημα που έχουν δεχθεί ποτέ οι εγαζόμενοι στη χώρα μας, γεγονός που βγάζει στους δρόμους τους περισσότερους κλάδους.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι παίρνει θέση μάχης και συντάσσεται στον αγώνα μαζί με τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, τα Εργατικά Κέντρα που έχουν προκηρύξει απεργία, την Παρασκευή 12/1, ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου. Κόντρα σε όλους όσους βάζουν εμπόδια και υπονομεύουν με κάθε τρόπο τους αγώνες μας. Δίνουμε το αγωνιστικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή.

Παράλληλα ο ΙΣΑ στηρίζει την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία της ΕΙΝΑΠ την Παρασκευή 12/1/2018 για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία και καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν σε αυτή.

Εργαζόμενοι

Τη σκυτάλη των κινητοποίησεων παίρνουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι προκηρύσσουν 3ωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.