Και στη Θεσσαλονίκη η “Κίνηση «μαστ»… για τον καρκίνο του μαστού”

Και στη Θεσσαλονίκη η “Κίνηση «μαστ»… για τον καρκίνο του μαστού”

Για 5 ημέρες, από 22 έως 26 Μαΐου βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Κίνηση Μαστ, για τον καρκίνο του Μαστού» όπου 250 γυναίκες είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο. Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας πραγματοποίησε τις μαστογραφίες στην πλατεία Αριστοτέλους από 22 έως 24 Μαΐου και στην πλατεία Μικρασιατικού & Θρακικού Πολιτισμού στις 25 & 26 Μαΐου 2017.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί για το 2017 τον τελευταίο σταθμό της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, που πραγματοποιήθηκε σε 18 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας την περίοδο 2016 – 2017 με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την ευγενική χορηγία της ELPEN, για την οποία αποτελεί μια δράση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, καθώς δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κίνηση Μαστ» πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.500 δωρεάν μαστογραφίες, σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες άνω των 40 ετών, με αδυναμία πρόσβασης σε μαστογραφικό έλεγχο. Έτσι επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος του προγράμματος ώστε κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού.