Κι άλλο περιστατικό βίας κατά γιατρών στο Βενιζέλειο Κρήτης

Κι άλλο περιστατικό βίας κατά γιατρών στο Βενιζέλειο Κρήτης

Άλλο ένα συμβάν βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών καταγράφηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βενιζέλειου Κρήτης.

Το βράδυ της Κυριακής, 14 Ιανουαρίου 2018, ένας 45χρονος συνόδευε την ασθενή μητέρα του στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Στην διαλογή των περιστατικών δεν εκτιμήθηκε ως επείγον περιστατικό για να εξετασθεί κατά προτεραιότητα, αλλά στη σειρά της. Εξετάστηκε στο Παθολογικό Ιατρείο του ΤΕΠ 11 μμ., μισή ώρα μετά την προσέλευσή της! «Που να περίμενε 8 ώρες, θα σκότωνε κόσμο!» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο γιος της ασθενούς, θεώρησε ότι η μισή ώρα ήταν μεγάλη καθυστέρηση και σαν ταύρος εν υαλοπωλείο επιτέθηκε σε γιατρούς Νοσηλευτές. Χτύπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Χτύπαγε τραπέζια με αποτέλεσμα να ρίξει κάτω την οθόνη του κομπιούτερ την οποία έσπασε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν μετά να εκδίδουν εξετάσεις οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών. Εξαιτίας αυτού καθυστερούσαν οι εξετάσεις των ασθενών.

Σημειώνεται πως το καλοκαίρι, στο ίδιο Νοσοκομείο, είχαν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά βίας, σε βάρος των γιατρών και Νοσηλευτών στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου από μεθυσμένους τουρίστες που προσέρχονταν από τα Μάλια και την Χερσόνησο. Το καλοκαίρι έχει καταγραφεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, συνοδός ο οποίος γρονθοκόπησε άγρια γιατρό την ώρα που έκανε ράμματα στον αδελφό του επειδή παραπονέθηκε ο ασθενής ότι πόναγε.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης κονδυλίων, φυλάσσεται από 9 άτομα προσωπικό φύλαξης, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 18. Την ώρα που συνέβη το περιστατικό την Κυριακή το απόγευμα, το Νοσοκομείο φυλασσόταν από ένα φύλακα.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου