Κικίλιας: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ από Σεπτέμβριο! Όλες οι πληροφορίες

Κικίλιας: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ από Σεπτέμβριο! Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζει άρδην ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ. Προσερχόμενος το πρωί στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αφού προανήγγειλε πως πρόκειται ο ΕΟΠΥΥ να μετασχηματιστεί ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό”.

Παράλληλα δήλωσε πως «ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος και, το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετεί τον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό».
Σαρωτικές αλλαγές

Ο υπουργός Υγείας στην διάρκεια της αυτοψίας του στο Οργανισμό διαμήνυσε προς την διοίκηση πως ο Οργανισμός θα λειτουργεί με νέα δεδομένα και η αρχή θα ξεκινήσει από το “νοικοκύρεμα” των οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό η εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού του 2019 του ΕΟΠΥΥ, καθώς αποτελεί κομβικής σημασίας για το «νοικοκύρεμα» του Οργανισμού.

Εξίσου όμως σημαντική είναι και η σύνταξη του προϋπολογισμού του 2020, στοιχεία του οποίου θα περιληφθούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ένα ακόμη θέμα που κυριάρχησε στην συνάντηση του νέου υπουργού με τον πρόεδρο του Οργανισμού Β. Πλαγιαννάκου ήταν και οι επικείμενες αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης του Οργανισμού και διαχείρισης των ψηφιακών δεδομένων.