Κικίλιας: Η κατάσταση στη Δυτική Αττική κρίνεται ανησυχητική

Κικίλιας: Η κατάσταση στη Δυτική Αττική κρίνεται ανησυχητική

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στη χώρα, αλλά και ειδικότερα για τη Δυτική Αττική, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που του παρουσίασε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, η κατάσταση κρίνεται ανησυχητική, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, το τελευταίο διάστημα, είναι σχεδόν όσες και οι εξαγωγές.

Τόνισε, δε, σε δραματικό τόνο, την απόλυτη ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα, να μην χαλαρώσουν τα μέτρα, λέγοντας πως τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, παρά το lockdown και ζήτησε να επιλέξουμε, ενόψει των Γιορτών, την αλληλεγγύη, από το ατομικό συμφέρον.

Αναλυτικά

«Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικά στις μονάδες Covid. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων στα 40 με 65 ετών.

Μίλησα με τον κ. Τσιόδρα πριν την ενημέρωση και σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάσταση στη Δυτική Αττική κρίνεται ανησυχητική. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι εισαγωγές είναι περίπου ίδιες με τις εξαγωγές, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown.

Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η Αττική έχει το 77% των ΜΕθ καλυμμένες και η Θεσσαλονίκη το 91%.

Για τα Χριστούγεννα τίθεται το ερώτημα, αν θέλουμε τον σεβασμό στην κατάσταση ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα;

Χάθηκαν 95 άνθρωποι σήμερα. Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 ανθρώπους σε ΜΕΘ. Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες για το τρίτο κύμα, με την κινητικότητα το τελευταίο διάστημα να έχει αυξηθεί, τίθεται το ερώτημα αν θα βρεθεί κενό κρεβάτι για κάποιον δικό μας το επόμενο διάστημα.

Τίθεται το ερώτημα αν θα αντέξουμε σαν Ελλάδα και σαν πολίτες, ή αν θα συμπεριφερθούμε ανεύθυνα και σύμφωνα με το ατομικό μας συμφέρον».