Κικίλιας: Θα ξεπεράσουμε σήμερα τους 4.615.000 εμβολιασμούς

Κικίλιας: Θα ξεπεράσουμε σήμερα τους 4.615.000 εμβολιασμούς

Κάτω από τα 40 έτη έπεσε ο μέσος όρος των κρουσμάτων, όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊόο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι στο 7ήμερο μέσο όρο έχουμε 2.040 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως ο επταήμερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται σε 2.040 ημερησίως. Όπως είπε, η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων ανέρχεται στα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη.

Ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί σταθερά κάτω από το 4%.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως έχουν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4.615.000, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Στην 4η θέση η Ελλάδα μεταξύ των «27» στους εμβολιασμούς

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκους. Επιπλέον, με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται 5η στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Μιλώντας για το πρόγραμμα εμβολιασμού στον τουρισμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό», σημείωσε.

Επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο κ. Κικίλιας είπε πως δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες» είπε, και τόνισε πως φέτος είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς, εκτός από τα εμβόλια, έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας.
Έτοιμος ο κόσμος του τουρισμού να υποδεχτεί επισκέπτες

Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην παρέμβαση του ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι ο εφετινός στόχος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το “brand” της χώρας.

Π