Κυκλοφορεί στα φαρμακεία και πάλι το ιστορικό Algon®

Κυκλοφορεί στα φαρμακεία και πάλι το ιστορικό Algon®

Το Algon® επανέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά και διατίθεται, πλέον, σε νέα, σύγχρονης αισθητικής και ελκυστική για τον καταναλωτή συσκευασία, συνεχίζοντας όμως με την ίδια επιτυχημένη φαρμακοτεχνική μορφή, θεραπευτική δράση, αποτελεσματικότητα και το απλό δοσολογικό σχήμα των 1-2 δισκίων, έως 3 φορές την ημέρα.

Το σκεύασμα αποτελεί μία από τις πλέον ασφαλείς και αποτελεσματικές επιλογές αναλγητικών, καθώς συνδυάζει 3 δραστικές ουσίες: ακετυλοσαλικυλικό οξύ (400 mg), με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση, παρακεταμόλη (200 mg), με αναλγητική και αντιπυρετική δράση αλλά και καφεΐνη (50 mg), με διεγερτικές ιδιότητες, που μειώνουν την αντίληψη του πόνου αλλά και διευκολύνουν και επιταχύνουν την απορρόφηση των άλλων δύο δραστικών συστατικών από τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Το Algon® ενδείκνυται για τον πονοκέφαλο, τον πυρετό, την αρθραλγία, την οδονταλγία, τη νευραλγία, τη μυαλγία και τη δυσμηνόρροια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναλγητικά με καφεΐνη συνιστώνται ως θεραπεία 1ης γραμμής για τα επεισόδια πονοκεφάλου ταχείας τάσης. Μελέτες κατέδειξαν ότι ο συνδυασμός των 3 δραστικών συστατικών του Algon® είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το Placebo και 30% πιο αποτελεσματικός από τη μονοθεραπεία με παρακεταμόλη, ενώ το 80% των ασθενών που τους χορηγήθηκε ο τριπλός συνδυασμός των δραστικών ουσιών του Algon®, δήλωσαν πλήρη ή μερική ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Επιπλέον, η ανακούφιση μετά τη λήψη του τριπλού συνδυασμού δραστικών του Algon® είναι στατιστικώς μεγαλύτερη από τα πρώτα 45’ της χορήγησης, σε σχέση με την ιβουπροφαίνη.

Το Algon® πωλείται στην προσιτή τιμή των 2,84€ (συσκευασία των 30 δισκίων). Τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και το γεγονός ότι αποτελεί ένα ελληνικό αναλγητικό με 3 δραστικές ουσίες και 60 χρόνια αποτελεσματικότητας, το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή “ανακούφισης” για τον ασθενή/καταναλωτή που θα επιλέξει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο προϊόν αυτό.