Κιλά των διακοπών: Με ποια μέθοδο επιτυγχάνεται γρήγορη απώλεια;

Κιλά των διακοπών: Με ποια μέθοδο επιτυγχάνεται γρήγορη απώλεια;

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους από μας είναι, πλέον, μια όμορφη ανάμνηση. Αυτό το περίεργο καλοκαίρι άλλαξαν πολλά για πολλούς. Όμως αυτό που δεν άλλαξε είναι τα λίγα παραπάνω κιλά, που οι περισσότεροι φέραμε επιστρέφοντας στις «αποσκευές» μας…

Όταν τα παραπανίσια κιλά είναι λίγα, δεν είναι δύσκολο να χαθούν, επιβεβαιώνουν οι ερευνητές και οι επιστήμονες, αρκεί να μην αφήσουμε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Διότι σε αυτή την περίπτωση συνήθως «μένουν» και μετά γίνεται πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτά.

«Δεν χρειάζεται να μας παίρνει από κάτω, καθώς υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε εύκολα και γρήγορα από αυτά τα κιλά και ίσως και από τα εναπομείναντα κιλά της καραντίνας», μας λέει ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Είναι εφικτό να αποκτήσουμε την εμφάνιση που θέλουμε, ένα σώμα χωρίς extra λίπος, γεμάτο υγεία και με ιδανικές αναλογίες», προσθέτει.

Πρωτεϊνική Δίαιτα Diettube για άμεση απώλεια περιττών κιλών

Η μέθοδος, που προτείνει ο κ. Γαϊτάνης είναι μη επεμβατική και ονομάζεται Diet Tube. To Diet Tube είναι μία πρωτεϊνική δίαιτα, ιδανική για γρήγορη και για εύκολη απώλεια λίπους. Πρόκειται για μια ιατρική θεραπευτική αγωγή, που προβλέπει απώλεια 6-8% του σωματικού βάρους σε καθαρό λίπος, χωρίς να μειωθεί η μυϊκή μάζα.
Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός: «Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της λεγόμενης κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους, για την παραγωγή της ενέργειας, που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες του σε καθημερινή βάση. Έτσι, το βάρος που χάνουμε συνίσταται σε περιττό λίπος, χωρίς να έχει οποιαδήποτε επίπτωση στη μυϊκή μάζα».
Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια τριών εβδομάδων.

Και ο κ. Γαϊτάνης συνεχίζει: «Στις δύο πρώτες εβδομάδες αποκλείουμε τελείως τους υδατάνθρακες και δίνουμε έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής. Ενώ την τρίτη εβδομάδα, που είναι στην ουσία η εβδομάδα της συντήρησης, εισάγονται σταδιακά οι υδατάνθρακες στη διατροφή μας», διασαφηνίζει ο ειδικός.

• Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η δραστική απώλεια κιλών μέσω δίαιτας χαμηλών θερμίδων είναι αποτελεσματική ως προς τη διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου. Κυρίως όσοι καταναλώνουν περίπου 800 θερμίδες την ημέρα , χάνουν τρεις φορές περισσότερο βάρος από άλλους, που έκαναν άλλη διατροφή, σε διάστημα ενός χρόνου. Επίσης, παρατηρείται σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.