Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Σισμανόγλειο, Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης

Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Σισμανόγλειο, Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόλγειο, Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση προωθεί, καλυμμένο με το μανδύα της ανάπτυξης, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών, τη συγχώνευση – κλείσιμο βασικών κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού, το κλείσιμο εντέλει του Α. Φλέμιγκ, την υποβάθμιση του Σισμανογλείου και τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε κέντρο υγείας.

«Ανάπτυξη χωρίς μόνιμο προσωπικό, επαρκή χρηματοδότηση, υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό δεν γίνεται» τονίζουν οι εργαζόμενοι και σημειώνουν πως «άνοιγμα νέων δομών σε ένα συγκρότημα που δεν έχει ούτε σεντόνι να στρώσει στον άρρωστο, ούτε τραπεζοκόμα να σερβίρει φαγητό, ούτε 2η Νοσηλεύτρια σε ολόκληρα τμήματα, όσο κι αν ελαστικοποιήσει το προσωπικό, ανάπτυξη δεν πετυχαίνει!».

«Εχουμε πειστεί πως εκείνο που θα απομείνει αν ολοκληρωθεί το σχέδιο του υπουργείου Υγείας (Συγχώνευση – Κοινός οργανισμός)  θα είναι λιγότερα κρεβάτια, λιγότερα Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας για την Αττική. Ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση που δεν κατάφερε να κάνει πράξη μετά τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και των κατοίκων η προηγούμενη Κυβέρνηση» σημειώνουν οι εργαζόμενοι, αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο διάστημα 11πμ – 1μμ στην κεντρική είσοδο του Σισμανογλείου. Τη Δευτέρα 4/12, στις 11 πμ, Κοινή Συγκέντρωση – ενημέρωση των εργαζομένων των τριών Νοσοκομείων στο αμφιθέατρο του Σισμανογλείου και την Τετάρτη 6/12, στις 11 πμ, Ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, όπου πιθανά θα ληφθεί απόφαση για το ζήτημα των οργανισμών, κοινή συγκέντρωση στον 4ο Όροφο του Α. Φλέμιγκ εργαζομένων, κατοίκων και φορέων και παρέμβαση στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, όπου θα ενημερωθεί η Διοίκηση για τα αιτήματα και τις θέσεις των εργαζομένων.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου