Κιρσοί στα πόδια: Τρία γιατροσόφια για άμεσα αποτελέσματα

Κιρσοί στα πόδια: Τρία γιατροσόφια για άμεσα αποτελέσματα

Οι κιρσοί, είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, που βασανίζει κυρίως γυναίκες, αλλά και τους άντρες. Οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνισή τους είναι η κληρονομικότητα, η πολλή ορθοστασία, η παχυσαρκία, η χρήση αντισυλληπτικών, η δυσκοιλιότητα και οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εφηβείας και της εμμηνόπαυσης.

Εκτός από την χειρουργική αντιμετώπιση  η άσκηση, το περπάτημα, το ποδήλατο και οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια, κάνει καλό στους κιρσούς. Μία από τις λιγότερο γνωστές “λύσεις”, κρύβονται σε τρία γιατροσόφια που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα!

Μηλόξιδο
Το μηλόξιδο είναι ένα φυσικό προϊόν καθαρισμού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Απλώνετε αδιάλυτο μηλόξιδο στις περιοχές των κιρσών και κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή. Κάντε αυτή τη διαδικασία κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο και κάθε πρωί, πριν σηκωθείτε, για διάστημα μερικών μηνών για να δείτε αποτελέσματα.

Ελαιόλαδο

Η αύξηση και ομαλότητα της κυκλοφορίας του αίματος είναι κλειδί για την αντιμετώπιση των κιρσών και το μασάζ με ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και την ελάττωση του πόνου και της έκτασης της φλεγμονής.
Αναμείξτε ίσες ποσότητες ελαιόλαδου και ελαίου βιταμίνης Ε και, ελαφρώς, ζεστάνετέ το. Κάντε μασάζ στους κιρσούς με το μείγμα για αρκετά λεπτά, δυο φορές τη μέρα για 1-2 μήνες.

Μαϊντανός
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του παίζει βασικό ρόλο στην ανάπλαση του δέρματος.
• Βράστε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό σε μια κούπα νερό για 5 λεπτά.
• Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια στραγγίξτε.
• Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για μερικά λεπτά και με τη βοήθεια βαμβακιού, απλώστε το στην ευαίσθητη περιοχή.
• Κάντε τη διαδικασία καθημερινά, για αρκετούς μήνες, μέχρι να δείτε αποτελέσματα.